Op 20 mei vindt de SolidWorks Usergroup meeting plaats bij Dassault Systèmes in Den Bosch. Op het programma staat ondermeer het multi-disciplinair ontwerpen met electrical en tubing design, de nieuwste HP-hardware, SolidWorks tips en tricks en een outlook van SolidWorks. Het is een open meeting waarbij alle SolidWorks gebruikers welkom zijn.

Datum: 20 mei 2015
Locatie: Dassault Systèmes BV, Utopialaan 25, 5232 CD Den Bosch (gebouw Quintiq)
Inschrijving: de inschrijving is gesloten.

Agenda

13.00 uur

Ontvangst

13.30 uur

Welkom en introductie SOLIDWORKS Usergroup

 

Bestuur SolidWorks Usergroup

 

De SOLIDWORKS Usergroup is al ruim 15 jaar actief in het bijeen brengen van gebruikerservaringen met SOLIDWORKS.

13.45 uur

Multidisciplinair ontwerpen met electrical en tubing design

 

Jeroen Drijver, Design Solutions

 

Multidisciplinair ontwerp wordt veel besproken en is niet meer weg te denken. Vrijwel alle ontwerpen bevatten elektrische en elektronische componenten. De opkomst van ‘The Internet of Things’ versterkt dit nog verder. Maar hoe ziet multidisciplinair ontwerpen er in de praktijk uit? Wat is er nodig om het elektrisch/elektronische of tubingontwerp te integreren in het mechanische ontwerp? Hoe worden componenten, kabels en kabelbundels of leidingen geplaatst en gerelateerd aan het schema? En hoe worden de componenten gerelateerd aan de fysieke componenten in SOLIDWORKS. En als het ontwerp compleet is, hoe kan worden gecontroleerd dat de warmtehuishouding klopt? Welke outputmogelijkheden voor productie zijn beschikbaar? Op al deze vragen en meer zal Jeroen Drijver antwoord geven.

14.45 uur

HP Hardware nieuws

 

Chris Kerker, HP

 

Wat zijn de nieuwste hardware ontwikkelingen om nog beter gebruik te maken van de mogelijkheden van SOLIDWORKS?

15.00 uur

Pauze

15.45 uur

SOLIDWORKS Tips & Tricks

 

Maykel van Oirschot, SOLIDWORKS Benelux

 

Michael van Oirschot, Territory Technical Manager bij SOLIDWORKS Benelux, zal in een praktijkgerichte Tips & Tricks sessie een aantal onderwerpen bespreken om efficiënter te kunnen werken en beter gebruik te maken van SOLIDWORKS functionaliteit.

16.15 uur

Outlook SOLIDWORKS

 

Maykel van Oirschot, SOLIDWORKS Benelux

 

SOLIDWORKS is steeds in beweging om aan te sluiten bij de trends in de wereld. Michael van Oirschot zal onder andere ingaan op de ontwikkelingen rond Model Based Definition (3D model inclusief annotatie is leidend) en de inspectie gebaseerd op het 3D model. Daarnaast zal hij ook ingaan op de ontwikkelingen en verwachtingen rond SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE?

16.30 uur

Afsluiting en borrel